آنژیوگرافی چشم

بررسی وضعیت عروقی چشم :

بیماریهایی که موجب مشکلات عروقی، گرفتگی عروق و حتی تغییرات بافتی در شبکیه بیمار می شود، بوسیله این آزمایش تشخیص داده می شود. با آنژیوگرافی چشم، محل ضایعه، نوع درمان و نحوه پیشرفت بیماری برای پزشک مشخص می گردد.

اقدامات لازم جهت آنژیوگرافی چشم به شرح زیر می باشد :

1- ابتدا چشم باید توسط قطره هایی که موجب گشادی مردمک می گردد آماده شود. مدتی طول می کشد (بین نیم ساعت تا یک ساعت) تا مردمک به اندازه مورد نظر برسد.

2- آماده کردن بیمار جهت تزریق داخل وریدی با ماده حاجب به نام فلورسین سدیم می باشد. فلورسین ماده رنگی است که به محض تزریق این ماده در عروق همراه با جریان خون در تمامی بدن گسترش می بابد و پس از حدود 9-14 ثانیه به عروق چشم وارد و همزمان با پرشدن رگها عکس برداری آغاز می شود. بهترین زمان برای تهیه عکس در 1/5 دقیقه بعد از تزریق دارو می باشد. نهایتا انجام اینکار حدود 6 دقیقه خواهد بود و در مواردی چند عکس نیم ساعت بعد از تزریق گرفته می شود.

3- همکاری بیمار با تکنسین دستگاه بسیار مهم می باشد. نگاه کردن به نوری که به بیماران نشان داده می شود کمک می کند که از چشم بیمار از زوایای مورد نظر پزشک معالج عکس برداری نمود.

4- چنانچه بیمار سابقه حساسیت دارویی خاص و یا ماده غذایی علی الخصوص ماهی داشته باشد، می بایست اپراتور دستگاه را مطلع نماید. بعد از آزمایش به دلیل پخش ماده فلورسین در بدن، پوست بیمار زرد می گردد. و رنگ ادرار تا 24 ساعت به رنگ نارنجی خواهد بود. از این بابت جای نگرانی نیست و رنگ پوست و ادرار بیمار به حالت طبیعی باز می گردد.

5- عوارض این آزمایش احتمال حساسیت فرد به ماده فلورسین بوده که علائم آن بصورت تنگی نفس، علائم پوستی بصورت کهیر و خارش و در بعضی موارد ایجاد حساسیت حاد می کند. (این عوارض عمومیت ندارد)

6- در بعضی موارد چند ثانیه پس از تزریق ماده فلورسین ممکن است بیمار با حالت تهوع مواجه شود که اکثرا با انجام چند نفس عمیق در عرض چند ثانیه این حالت بر طرف می گردد.

7- لطفا در صورت داشتن سابقه آسم، حامله بودن قبل از شروع آزمایش اپراتور دستگاه را مطلع نمایید.